(Tooltip)
Sidan ser nästan lika bra ut i Internet Explorer som i andra browsers (efter mycket slit)  
Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/92/109992/japan.backlin.se/public_html/scripts/connect.php on line 6
2006-03-21

Ghibli, O-Daiba & Joypolis

Japansk underhållning går ju mycket ut på att stirra på TV- och dataskärmar så den här dagen ägnade vi åt att besöka studio ghiblis museum, Fuji-television och sist Segas stora game center Joypolis. En grov liknelse är att Ghibli är lite som Japans Disney fast i mitt tycke är de mycket bättre. De har bl.a. gjort "Spirited Away" och "Princess Mononoke" för de som inte har koll på sånt och vi kollade på deras utställning om hur de gjorde sina filmer. Det var rätt kul och jag och Norling var knappast de enda något äldre besökarna. Tyvärr fick vi inte ta några bilder på det så jag kunde bara snyta åt mig några få foton utanför.

Nudelstället vi käkade lunch på funkade så att de varje halvår går igenom Japans alla sjysta ramen-ställen och väljer ut de bästa och erbjuder dem att jobba på samma ställe i Tokyo i 6 månader. Meccha oishikatta!

Joypolis var ett rätt klurigt ställe och var som en blandning av arkadhall och nöjesfält där åkattraktionerna involverade spel, film eller 3D-animation. Det kändes lite som en dating-hak för allt var anpassat för att göras två och två och nästan alla besökare var par. Japanerna är ju helt kära i regler och säkerhetsbestämmelser också så på vissa åkturer tog det längre tid för personalen att göra säkerhetskontroll och dra alla regler än vad själv åkturen höll på så det blev en hel del väntetid. Skapligt girit också att ta ¥200 för en spelomgång av de nyaste spelen.

Nu r det slut.
Warning: mysql_free_result(): 8 is not a valid MySQL result resource in /storage/content/92/109992/japan.backlin.se/public_html/footer.php on line 23 Warning: mysql_close(): 6 is not a valid MySQL-Link resource in /storage/content/92/109992/japan.backlin.se/public_html/footer.php on line 24