(Tooltip)
Sidan ser nästan lika bra ut i Internet Explorer som i andra browsers (efter mycket slit)  
2006-07-24

Nu är det slut

Just nu är jag på ett vandrarhem i Fukui med ett gäng av mina utbytespolare. Inlämningsadatumet för sista rapporten är idag men jag gjorde den i förväg så att jag kunde åka hit och bada istället. Vädret har inte varit det bästa, det regnar just nu och vi ligger bara och filosoferar på tatamin men det har varit trevligt ändå. Det har regnat en hel del de senaste veckorna och det har lett till jordskred, översvämmningar och ett par dödsfall i andra prefekturer så foreign student's division var inte så glada att vi åkte. De är dock inte helt att lita på eftersom alla deras åsikter är officiella och överbeskyddande, i förra veckan bads vi till och med att bekräfta att vi var oskadda efter jordbävningen i Indonesien. Tjejen på resebyrån bara fnissade åt Cheryl när hon undrade om det var farligt. I normala fall är det asvarmt och fuktigt den här tiden på året. Senbei, kex, pepparkakor och andra torra grejer förvandlas omgående till deg igen och det går inte att torka kläder utomhus men temperaturen har varit alldeles lagom för att bada och spela strandfotboll på dagen och tillräckligt svalt på natten så att vi slapp ångra att vi inte betalade extra för luftkonditioneringen. Skön slapphelg utan krav på att hinna med 18 sevärdheter i timmen helt enkelt. Det skönaste av allt är dock att för all framtid slippa Kuinep. För att ge målande bild av vilken nivå mina studier här nere ligger på har jag gjort en lista på alla inlämningsuppgifter och arbeten jag gjort under året:

Development Economics ICapital Accumulation and Innovation
Inequality and Development
Energy and ResourcesGenemanipulation
Hydrogen Engine
International Monetary Study ISteps to European Integration
Food and EnvironmentShifting Clutivation in Southeast Asia
World Food Production
Geology of the Japanese IslandsTectonics of the Earth
Society and RegionDekasegi
Urban Preservation
Modern Physics-
Development Economics IIInfant Industry Protection
Vietnam's Environmental Situation
Law and Politics in JapanMajor Features of Japanese Politics
Japan's Internal Security
Information and SocietyBots
Gloval Digital Divide
Disaster Information
Computer as a Mediator
Energy and Resources IIDirty Hydropower
R&D
Global Warming
Southeast Asian Political
History Through the Lens
Book Review on Burma

... Så nu kan jag ta ut en bachelor i "introduction to molecular biotechnology minoring in Japanese and everything between sky and earth". Men i alla fall, det är över nu och det fungerade perfekt som biljett till Japan. Henke kan vara glad åt att utbudet av kurser att välja mellan nästan dubblerats till nästa år och de har bl.a. startat en ny kurs som kort och gott går under namnet "Happiness". Får be honom fota handoutsen och skicka till mig för vem vill inte läsa den? Boendet i Shugakuin international house har också avsevärt förbättras i och med den nya internetuppkopplingen och futonerna som förhoppningsvis klarar av kyla bättre än det jag hade i vintras. Det var mycket tuffare på min tid, ja det var det.

Kommentera

Robert säger:
2006-07-28 09:51:43
Nåja, ta inte med för mycket bara. Det ska få plats i lägenheten också. ;)
Evy säger:
2006-07-27 22:46:14
Tips; ta med allt du saknar hem igen så slipper du sakna det :D dom har väl stora packlådor i det där landet hoppas jag? :D Kram
Christofer säger:
2006-07-26 15:49:29
Det är blandat men just nu känns det mer skönt än sorgligt. Det finns en massa grejer jag kommer att sakna i Japan men det finns också mycket jag saknar hemifrån och det ska bli kul att träffa alla igen.
Johanna säger:
2006-07-25 17:32:05
Ja det var en salig blandning... Hur känns det nu när det är slut då?
Nu är det slut.