(Tooltip)
Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/92/109992/japan.backlin.se/public_html/scripts/connect.php on line 6
Sidan ser nästan lika bra ut i Internet Explorer som i andra browsers (efter mycket slit)  
2006-07-15

We Ain't Seen Nuthin Yet!

Igår hade vi avslutningsceremoni med Kuinep och jag behöver bara producera två rapporter till sen är jag helt klar med skolan. SKÖNT! Det är av den anledningen som jag inte skrivit så mycket på sidan senaste veckorna för jag är inte så sugen på det efter att ha suttit framför datorn hela dagen och skrivit sida upp och ner om japansk partipolitik och naturkatastrofer i U-länder. Men även om det är väldigt lätt att rabbla saker om Kuinep som inte riktigt är i världsklass tycker jag mig ändå ha lärt mig en faslig massa ändå bara av att vara här. Det har varit väldigt kul och nyttigt att se ett så annat samhälle, inse hur stor världen är och hur lite vi egentligen vet om varandra. Det känns lite som att världens länder fortfarande är på nollning och ännu inte lärt känna de som går i andra klasserna. Det man ser av Asien hemma kan inte på något sätt mäta sig med äkta varan och det känns lite som om vi försöker lista ut hur en plog funkar utan att ha sett en åker. Hej, vi är dina nya grannar! Får vi låna en kopp socker? Det är också faschinerande att det fortfarande tar så lång tid för saker att sprida sig i främmande kulturer trots att vi har mobiltelefoner, internet och gud vet vad. Innan jag åkte hörde jag folk prata om hur konstiga danser folk dansar på uteställen här och om ganguro-tjejer som "inverterar sig" genom att sola sig knallbrun, blondera håret och sminka sig i ljusa färger. Tydligen var dansen till en speciel låt som var populär på 90-talet, typ Macarena, och ganguro hade sin höjdpunkt för 7 år sedan fick jag reda på när jag småprade med Keiko härom dagen. Hon tyckte att det var smått komiskt att vi fortfarande pratar om det och då bara i insatta kretsar! Jag har dock sett dom med egna ögon i Osaka och tydligen ska det finns en del på badstränderna också så helt dött är det inte än.

Så här ska du se ut om du
vill gifta dig rikt.
Blekt hår i Asien är kul. Evy kommenterade för ett tag sedan att det är märkligt att nästan hela japanska fotbollstruppen har kastanjebrunt hår men det är inte konstigt alls sörrö! Folk vill ju alltid ha det som är ovanligt och svårt att få så nu för tiden är det nästan fler unga som åtminstånne har ett par ljusa slingor än de som har helt fantasilöst svart hår. Förutom i orkestern vill säga. Där är håret svart eftersom man inte är intresserad av mode utan av blåsmusik vilket är bra för då syns jag bättre på kort. För oss nordbor som är bortskämda med hela färgspektrat naturliga färger kan det ibland se rätt löjligt ut, speciellt om färgen ligger när deras hudfärg. Permanentade lockar är annat tufft och exotiskt de kan skaffa för att imponera. Å andra sidan köper jag på mig hur mycket japanska grejer som helst för att kunna skryta med när jag kommer hem så jag antar att det är samma sak. Senaste fyndet är en jinbei som jag springer runt på Gion-matsuri i. Det är en av japans tre största festivaler, halva stan har på sig yukata, jinbei eller kimono (om man vill dö av värmeslag) och strövar omkring nere på stan. Det kommer garanterat bilder men jag glömde att ta med mig kameran första dagen. Håll ut!

Kommentera

Evy säger:
2006-07-17 19:49:11
jag är avundsjuk! varför får du alla roliga prylar?! jag är lika prylgalen som Robert är galen i choklad! jag vill också ha en jinbei, inte för att jag exakt vet varför, eller ens vad det är igentligen, men det lät som ett nice plagg o jag vill ha!!! :D KRAM!!
Nu är det slut.
Warning: mysql_free_result(): 10 is not a valid MySQL result resource in /storage/content/92/109992/japan.backlin.se/public_html/footer.php on line 23 Warning: mysql_close(): 7 is not a valid MySQL-Link resource in /storage/content/92/109992/japan.backlin.se/public_html/footer.php on line 24