(Tooltip)
Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/92/109992/japan.backlin.se/public_html/scripts/connect.php on line 6
Sidan ser nästan lika bra ut i Internet Explorer som i andra browsers (efter mycket slit)  
2006-06-15

Äntligen varmt!!

Regnperioden är här. Det har blivit varmt och regnar i tid och otid. Tydligen beror det på tyfoner i sydostasien som får delar av sitt vatten ivägblåst till Japan och effekten blir att man kan bli blöt när som helst och har fått en hel samling genomskinliga paraplyer eftersom jag ofta inte har något med mig när det brakar loss och måste köpa ett nytt. Men det kan jag egenligen inte klaga på eftersom de är överlägset mycket tuffare än de vanliga Svenska så när jag åker hem kan jag inte längre köpa sånna och nu har jag ett gäng att kunna slarva bort innan jag blir utan. När det inte regnar är vädret fantastiskt. Det är som svensk kanonsommar fast med varmare nätter så man kan cykla hem linnebrallor och t-shirt klockan 3 utan problem. Västerlänningarna är överlyckliga. Cafeterian Rune Bara gaijins minsann Under vintern kändes det som att bo i ett kylskåp (ibland frysfack) och allt i ens rum var genomkallt om man inte värmde upp det först. Satte du dig för att jobba var stolen kall, skrivbordet kallt, pennan kall etc. och till och med i skolan var det alltid kallt i klassrummet eftersom byggnaderna saknar all isolering värd namnet. Inte kul att behöva sitta i jacka och långkalsonger inomhus men nu är vi äntligen uppupptinade och springer runt i shorts och solglasögon och äter vår lunch vid vid skolcafeterians utomhusbord. Japanerna föredrar AC-kylan och antalet som har shorts är nog färre än bland utlänningarna trots att de har visst numerärt överläge.

Teh way att plugga Veckorna innan regnperioden, typ från dess att jag kom "hem" från Thailand, har det varit hett, torrt och blåsigt. Det är fullt normalt och brukade i gamla tider leda till att delar av Kyoto brann ner med jämna mellanrum eftersom alla hus var gjorda av trä byggda jättetätt. Efter regnperioden är slut om en två-tre veckor börjar sommaren och då blir det ännu varmare och nära 100% luftfuktighet. Det ska tydligen vara smått outhärdligt här då och det snackats om att alla kommer gå ner i vikt, jag känner redan att aptiten håller på att minska. En av franskmännen gick ner 5kg bara över sommarn förra gången han var i Japan. Om jag gör det kommer jag att försvinna men det är ju inte ens sju veckor kvar nu så jag överlever nog fram tills dess och kan äta upp mig till mina svenska standardnivå. Men trots allt måste jag ändå säga att den svenska sommarn har mycket att lära av den japanska.

Kommentera

Evy - Li säger:
2006-06-16 14:07:07
alla dina problem är på väg bort i horrisonten min kära vän! jag o Dahlö har en shyst moneymaking grej på g som involverar en massa issolering o varma länder ;) o oroa dig inte om din vikt, när du kommer hem ska vi nog lyckas få upp dig till normal nivå igen, vi planerar din nya meny för fult! o fråga Robert hur bra det går med att få ner vikten när jag stökar i köket... *hehe* kram kram!!
Nu är det slut.
Warning: mysql_free_result(): 10 is not a valid MySQL result resource in /storage/content/92/109992/japan.backlin.se/public_html/footer.php on line 23 Warning: mysql_close(): 7 is not a valid MySQL-Link resource in /storage/content/92/109992/japan.backlin.se/public_html/footer.php on line 24