(Tooltip)
Sidan ser nästan lika bra ut i Internet Explorer som i andra browsers (efter mycket slit)  
2006-05-28

Achi Kochi

Nu är det nästan två veckor sedan jag skrev något senast. Anledningen är så pass tråkig att jag haft massor att göra i skolan och full upp på fritiden också så jag helt enkelt inte hunnit. Till skillnad från förra terminen har nästan alla kurser den här gången fått för sig att de ska tas på allvar. I "Law and Politics in Japan", som jag bara tog för att jag var tvungen att välja en till kurs, vill de t.ex. att man ska skriva ett 5-sidorsarbete om den politiska reformen 1955. Jag kommer inte skriva 5 sidor om det. Som tur är behövere man bara göra 2 av 4 möjliga uppgifter men ifall de andra föreläsarna inte ger lättare så tänker jag helt sonika bara skita i dom och bli underkänd. Jag får tillräckligt med poäng för CSN ändå och tänker inte sätta mig in så djupt i något jag inte har någon som helst intresse av. Motsägelsefull nog har jag idag (söndag) läst 80 sidor om Burmas historia för den smmågalne fillipinens kurs men det är lite skillnad eftersom han är bra, kul på riktigt och kursen faktiskt är något att ha. Jag hade inte särskillt bra koll på Europas förehavanden i sydostasien innan men det visade sig vara riktigt intressant och texterna är rätt lättlästa trots allt. Aotanis kurs i kvantmekanik är också bra och kommer säkert vara till nytta nästa år när jag ändå måste läsa sånt i Uppsala. Aotani själv har visat sig vara mer skum än tuff tyvärr och är förvånansvärt orättvis mot de japanska studenterna. Han kan tappa humöret fullständigt om de gör helt obetydliga saker som att komma 5 minuter för sent medan han bara blev sur och började predika lite när Olivier hade med sig sin laptop och spelade nått Star Wars-spel under föreläsningen! Programmemt må vara rätt underligt hopsatt men maken till fräckhet har jag aldrig sett på en föreläsning och han om någon förtjänade verkligen att bli tagen i hampan och utslängd.

Helgerna har som sagt också varit rätt packade. Förra åkte vi en vända till Arashiyama i västra Kyoto och kollade på bambuskogen och nån skum båtfestival ingen verkade begripa någoting alls av men den är tydligen känd och det var en massa folk där. Den här helgen åkte vi till Nara med alla utbytesstudenter och Snel rådjur Trots att japanerna tycker om att äta råa djur får de här vara i fred kollade på Japans äldsta tempel och andra jättegammla grejer från 600-talet. Det var rätt sjyst det med även fast vi inte fick se Naras mest kända sevärdhet: rådjursparken, eller där rådjuren råkar behaga sig vara. Träffade en till svensk som pluggar på Kyodai också men han var rätt skum. Han var inne på sitt fjärde år med Japansk historia och gamla texter som huvudämne och var sjukt torr. Varning, varning, varning, varning som Doktor Kosmos sa. Hoppas han inte hittar min hemsida. Men å andra sidan, om han gör det så behöver jag ju inte bry mig om honom alls mer. Shit, vad elak jag har blivit =) . Har i alla fall lyckats avstyra Hiroshima killens invit med ett mycket genomtänkt mail nästan i samma stil som om jag hade gjort slut med en flickvän.

Precis som ni kan se i nederkanten är det rätt lite tid kvar nu så jag har gjort en lista och börjat handla på mig de sista grejerna jag vill ha med mig hem. Har inte hittat något vettigt te-set än för de är ockerdyra hela bunten men jag fick tag i ett par andra prylar jag letat efter ett tag på loppmarknad nu veckan, bl.a. femkantiga ätpinnar och andra lyxigheter ni får se när jag kommer hem... :P

Kommentera

Nu är det slut.