(Tooltip)
Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/92/109992/japan.backlin.se/public_html/scripts/connect.php on line 6
Sidan ser nästan lika bra ut i Internet Explorer som i andra browsers (efter mycket slit)  
2006-04-21

The Wastebooks

Redan i de första veckorna efter att jag träffade Genevieve höll hon på att leta efter webbdesignhjälp åt sin sida om ett konstprojekt hon arbetar med. Idén övergavs rätt kvickt av min tyske datarival Robert när han insåg att det inte räckte med att bara använda Dreamweaver eller nått annat "avancerat", "tufft" tjipp tjipp-program han tycker om att samla på sig men jag tyckte att det lät intressant och hon hade en väldigt tydlig bild av vad hon vill ha redan från början vilket alltid är skönt. Hennes starka vilja och tendens att uttrycka sig i superlativ kan däremot vara lite påfrestande ibland och emellanåt kändes det lite som divan och uppassaren; Flytta den saken lite mer åt höger, nej, det där är inte bra! Den får inte skymma den där texten alls, det är värdelöst! Nej, det där funkar inte heller för det ser för inrutat och fyrkantigt ut. Nu, DÄR! Perfekt!! Men den andra kan inte sitta där! Då blir det helt kasst! Aaahh, it looks fackin great doesnit? Efter mycket munhuggande och sena kvällar blev i alla fall resultatet som vi (hon) tänkt oss.

Själva "publikationen" heter som sagt "The Wastebooks" och namnet är taget från den smått underliga vetenskapsmannen G.C. Lichtenbergs kladdanteckningar ("sudelbuch" på tyska). Trots att Lichtenberg olyckligt nog var helt felplacerad i tiden och bl.a. uppfann principerna för kopieringsmaskinen och ISO-standardisering av pappersstorlekar på 1700-talet, långt innan någon behövde dem fick hans kladdböcker många stora beundrare, bl.a. Nietzsche, Freud och Wittgenstein. Inte illa för telefonklotter 100 år innan telefonen uppfanns.

En egenhet med The Wastebooks är att de inte går att köpa utan de delas ut gratis till de som bidrar till dem med teckningar och bilder. Allt material på sidan är därför bara småglimtar av den äkta varan och vill du ha en riktigt får du börja kladda själv och maila Genevieve.

Till Sidan (Öppnas i ett nytt fönster)

Kommentera

Evy säger:
2006-04-23 16:59:06
jag vill också ha ett ex o jag håller med Norling, skaffa ett som han kan sno så kan jag sno det av honom! :D
Norling säger:
2006-04-21 22:34:11
Kan jag inte bara be dig kräva ett ex som tack för hemsidehjälpen och sedan sno den av dig? jag kan ju inte rita...
Nu är det slut.
Warning: mysql_free_result(): 10 is not a valid MySQL result resource in /storage/content/92/109992/japan.backlin.se/public_html/footer.php on line 23 Warning: mysql_close(): 7 is not a valid MySQL-Link resource in /storage/content/92/109992/japan.backlin.se/public_html/footer.php on line 24