(Tooltip)
Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/92/109992/japan.backlin.se/public_html/scripts/connect.php on line 6
Sidan ser nästan lika bra ut i Internet Explorer som i andra browsers (efter mycket slit)  
2006-02-09

Yatto VÃ¥rlov!

YYEEEEEEEEEAAAAAAAAAHHHHH!!!! Nu är alla proven skrivna och rapporter inlämnade och jag kan göra precis vad jag vill i två månader! Skolan är inte superjobbig men det är skönt att slippa ha den störandes när det finns så mycket annat man vill göra. Lycka!

Det är många som frågat mig vad jag egentligen göra här och vilka kurser jag läser. Svaret är: en blandning av allt från skolgång i Kina till jordbruk i latinamerika via åldersbestämning av havsbotten m.h.a. fossil och med tyngdpunkt på japanska. Det beror på att programmet jag läser erbjuder endast 10 kurser per termin på engelska som stäckts ut sig över så många olika ämnen som möjligt. Vi måste välja minst 6 av dom eller 5 om man tar minst en ordinarie kurs sin fakultet, vilka så gott som alla är på japanska, så det blir en salig blandning. Förutom det finns det japanskakurser man kan ta och i ärlighetens namn är bara dom det är nån mening med. De andra är intressanta i sina bästa stunder men helt meningslösa allt för ofta. Det visste jag i och för sig innan jag åkte hit så jag tänker inte klaga utan gör som alla andra och försöker komma så lindrigt undan från dem som möjligt och lägga tiden på något roligare och mer givande. En vanlig vecka ser ut så här:

Höst
Mein schema Vår
Mein andra schema

Kursernas namn säger inte särskillt mycket om innehållet, vilket är till deras fördel och säkert gjort med flit. Vårschemat är inte klart än men så ser det ut innan några val har gjorts. Höstschemat kan se skönt ut men jag ska försöka sprida lektionerna mer till våren. Har man näst intill en fyradagarshelg får man jobba livet ur sig på de återstående tre dagarna för det är svårt att jobba ordentligt under en så lång sammanhängande ledighet.

Lärarna är precis som kurskvalitén väldigt skiftande. Nakazawa-sensei som jag har i tisdagsjapanskan är tillsammans med ett fåtal andra helt suveräna. Sen finns det en stor klunga medelsvenssonar och ett par riktiga bottennapp, som ähhum, vem ska vi ta... Kawashima-sensei! Kvinnan är offatbart kass men hon är ett nödvändigt ont för att inte missa för mycket av matrialet som delas ut på lektionerna och för att hänga med på vad som händer i kursen. Men hon kan inte lära ut japanska för fem öre, de flesta vanliga människor jag mött är mer pedagogiska. Jag har till och med insett att jag lär mig mer på att inte gå på hennes lektioner. Sen har hon en enerverande egenhet att börja skratta nervöst när hon är osäker på något. Det har även en av eleverna så ibland låser de fast varandra i nervöst skrattande och bara fortsätter ända tills nån till slut inser hur löjligt det är och slutar lite snopet. Men nu slipper jag henne för all framtid! Wheeee! Från och med Intermediate 2 finns det fler olika kurser man kan välja fritt bland och jag tänker bara välja efter lärare. Skulle jag mot förmodan missa nästa termins placement test och hamna i Intermediate 1 igen tänker jag helt sonika inte ta kursen utan plugga själv. Jag får ju inte ens tillgodoräkna mig poäng för japanskan.

Den kommande månaden ska jag bara strosa omkring och göra vad helst jag vill, åka på dagsutflykter till Nara, Osaka och så och repa med ensambeln i klubben. Hoppas, hoppas att de inte vill öva varje dag. Sen ska jag på det otäckt dyra träningslägret med dom i 5 dagar, återhämta mig en dag och sen möta Norling i Tokyo. Där stannar vi en vecka och veckan efter är vi i Hong Kong. Men första prion är som sagt slappa.

Ureshii!

Kommentera

Nu är det slut.
Warning: mysql_free_result(): 10 is not a valid MySQL result resource in /storage/content/92/109992/japan.backlin.se/public_html/footer.php on line 23 Warning: mysql_close(): 7 is not a valid MySQL-Link resource in /storage/content/92/109992/japan.backlin.se/public_html/footer.php on line 24