(Tooltip)
Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/92/109992/japan.backlin.se/public_html/scripts/connect.php on line 6
Sidan ser nästan lika bra ut i Internet Explorer som i andra browsers (efter mycket slit)  
2005-10-05

Första dagen av ditt nya liv

J a g   m å s t e   h a   i n t e r n e t ! ! ! Det är rätt knepigt att fixa konton på WLANet och alla utbytesstudenterna klättrar på väggarna. Det här har jag i själva verket skrivit offline och laddat upp i efterhand. Man är helt handikappad utan internet men jag hoppas att jag kan fixa det imorgon.

Hur som helst så var idag första dagen i skolan. Det verkar helt ok. Lärarna verkar bra och de flesta av dem pratar bra engelska. Det var mest öppningsceremoni, regler och mer formulär och sånt. Alla fick varsin fadder som ska hjälpa en att hitta grejer och finnas till hands om man undrar något. Min kunde ungefär lika mycket engelska som jag kan japanska vilket inte är så att det går att gödsla med det. Vi lyckades i alla fall förstå varanda hyffsat, man blir väldigt uppfinningsrik när man är helt ensam med folk som inte Professor Aotaniförstår en. De flesta av japanerna var som vanligt trevliga men rätt så försiktiga. Någon som däremot stod ut från mängden var professor Aotani. Karln är 51 år gammal, går runt i t-shirt, har blonderat luggen, åker skateboard till skolan och drar en massa skämt hela tiden. Han kom förbi när jag stod och snackade med folk i korridoren och började prata med oss. Efter ett tag säger han till mig "Du är nog den kortaste svensken jag någonsin sett, du är till och med kortare än henne!" (pekar på Signe som är den andra från UU i Kyoto). Det må vara rätt ojapanskt men han gör det ändå på deras vanliga charmiga sätt och ler jättemycket. Ska nog försöka ta så många av hans kurser som möjligt.

Techigt värre En annan sjyst grej i skolan är toaletterna. De har en massa funktioner och en liten kontrollpanel på sidan man kan styra den från. Det går att ställa in temperaturen på sitsen, hur mycket den ska spola och så har den en läskig funktion att spruta vatten i baken på en! Jag har inte vågat testa den än men Kanadensarna sa att det var toknice =) . Toaletter i Japan kan tydligen variera i storlek och lyxighet något enormt, från en liten grej i golvet till jättefåtöljer med musik och drinkvagnar. Det kommer garanterat en toalettspecial längre fram.

Efter skolan drog vi precis som dagen innan till en Hyaku-en-shop = ¥100-shop där (nästan) allt kostar just det. Det är helt lysande och de har allt från block och pennor till köksgrejer och verktyg. Man måste bara se till att hålla sig i styr så att man inte går lös på allt för mycket, speciellt ätpinnar eftersom de finns i en massa olika stilar som alla är jättesnygga och stylade. ¥100 motsvarar bara 7kr men grejerna de säljer skulle man lätt kunna ockra som fasen i Sverige. Vi kommer förresten att ha en kurs om internationell resurshantering och produktion av varor där de har en föreläsning om just varifrån grejerna i hyaku-en-shopparna kommer ifrån. Det är som meklubba, vill man verkligen veta mer om det om man tänkt handla där i fortsättningen? Senare gick vi vidare och kollade lite på elektronik. Jag tror nog att det går att göra riktiga kap på vissa saker om man kollar runt lite och HAR INTERNET (gaaah!) så att man kan jämföra priser med hemma. Kommer antagligen att båtfrakta lådvis med tuffa grejer när det är dags att åka hem. På vägen hem glömde jag mitt snitsiga genomskinliga paraply på Mister Donut vilket var lite synd men ingen kris då de bara kostar typ 30 spänn. Varför de är genomskinliga fick vi se när en kostymklädd jeppe kom susande med ett på sin cykel i regnet samtidigt som han skrev ett SMS och ändå kunde se vägen genom det. Jag tror att den förmågan är genetisk men troligtvis har jag den inte och tänker inte testa.

Kommentera

Christofer säger:
2005-10-09 04:37:54
You bet, enda skillnaden är att Aotani har varit professor i fysik, sen kemi, sen matte och så skaffade han en Ph.D. i filosofi i Berkely eller nått sånt bara på kul typ. Han också gjort TOEFL-testet (engelskatest för icke infödda) och fått 100%. Det är typ omöjligt. Så han är kanske lite klippskare än Onizuka men de verka ha samma stil lite grann =)
Anders säger:
2005-10-08 11:44:11
Great Teacher Aotani!
Evy säger:
2005-10-08 11:21:10
Jag vill ha en lyxtoafåtölj!! med drinkvagn! skitcoolt! :D (nej har aldrig påstått att jag har humor)
Nu är det slut.
Warning: mysql_free_result(): 10 is not a valid MySQL result resource in /storage/content/92/109992/japan.backlin.se/public_html/footer.php on line 23 Warning: mysql_close(): 7 is not a valid MySQL-Link resource in /storage/content/92/109992/japan.backlin.se/public_html/footer.php on line 24