(Tooltip)
Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/92/109992/japan.backlin.se/public_html/scripts/connect.php on line 6
Sidan ser nästan lika bra ut i Internet Explorer som i andra browsers (efter mycket slit)  
2005-12-02

A Girl With Balls

Folket jag umgås med är tämligen excentriskt och det finns en hel del orginal. En av mina bästa polare är en till hälften holländare och till hälften engelsman som heter Jennifer. Hon är inte riktigt som flickor förväntas vara utan är rätt grabbig till sättet, gillar att klä sig i skjortor och kavajer, skaffade en biker jacka samtidigt som jag och klippte håret kort så gott som samma dag som hon kom hit. Det var inte särskillt långt innan heller men hennes vänner hemma förbjöd henne från att klippa det kortare eftersom de inte ville bli misstagna för att vara lesbiska i skolan och ute på stan. En högst anmärkningsvärd grej är att hon klarar av att klippa sitt eget hår och hon klippte även mig när det var dags eftersom jag inte vågade gå till en asiatisk frisör som skulle sabba det. Jag har tunnt, mjukt svenskt fjunhår som skruvar sig med stor radie så det skiljer sig markant i struktur och beteende från japanskt rakt och tjockare hår. Jennifer är också mycket för att klä ut sig till typ lajv och mässor och dylikt och beslöt sig för att även hon testa sina skådesspelartalanger och ställa upp som statist i Paradise of Bart. Tidigare har hon jobbat som röstskådis för engelskläroböcker och spelat blandade roller, även killar, så hon är hyffsat bra på att få till en trovärdig killröst och med rätt kläder kan hon se rätt så grabbig ut även om hon inte ser ut som nån bitig bonnadräng direkt. Vi började med att fylla i ett formulär och maila det tillsammans med ett par bilder vi tagit av henne hemma i Shugakuin. "Jack Todd" presenterade hon sig som och sa att hon var 19 år.

Jack Jennifer
Jennifer, möt Jack. Jack, möt Jennifer.

Filmfolket svarade att de tyvärr redan hade tillräckligt med statister och vi kunde läsa mellan raderna och visste att de tyckte hon såg för ung ut. Men Jennifer är inte den som ger upp i första taget utan bestämde sig för att ändå följa med oss till Kyoto Station dagen därpå och testa lyckan på plats. När vi kom dit sprang det som vanligt runt en stressad och förvirrad japansk tjej med en lista och bockade av folk. För mig och Marc var det naturligtvis inga problem men hon blev lite misstänksam när turen kom till "Jack", som nu bytt efternamn till Fanshaw för att inte bli nekad direkt. Som tur är så är variationen på statisterna väldigt stor. Åldern varierar från 18 till 50 år, kroppsbyggnaden och nationalitet verkar inte spela någon roll alls så länge man inte ser ut som en asiat och är av hankön. Vi hade till och med en brazilianare! Idag var det som tur var en annan väldigt ung kille gissningsvis runt 18 år som ställde upp så Jack stod inte ut så mycket som jag förfarat. Men tydlig osäkerhet i rösten sa filmtjejen att hon trodde att de redan hade tillräckligt med statister och Jack svarade helt iskallt att han hört att de var osäkra på om alla kunde komma och dagen innan blivit ombedd att komma ändå. Hon (filmtjejen alltså) såg förvirrad ut och bad honom att vänta ett tag så att hon kunde bocka av andra så länge och se hur det såg ut. En annan Japan såg också en smula konfunderad ut när jag och Marc inte gick till bussen som vi blivit tillsagda att göra utan ville vänta och se om Jack kunde vara med eftersom vi kände varandra. De blir alltid så när saker inte fortlöper helt enligt planerna och min uppfattning är att de inte är så bra på att improvisera och drar sig för att fatta egna beslut. Tiden gick och det blev lite stressigt och på något mysko vis lyckades Jack bara slinka med in i bussen, jag förstod aldrig hur han gjorde det faktiskt. Bussresan blev händelselös och mer än två timmar senare anlände vi till inspelningsplatsen som låg utanför staden Tokushima på ön Shikoku. Väl där skyndade sig Jack in i klungan och kom strax ut från kostymavdelningen i en lika ful uniform som alla andra + en hatt som inte såg det minsta soldatig ut.

Jack Jennifer

Resten av dagen klarade han fint och bara följde strömmen och gjorde det vi skulle. En stor del av den gick tyvärr bara ut på att vänta ut regnovädret som dragit in och alla bara drev omkring och snackade bort tiden bland de från insidan nakna och fantasilösa kulisserna. Vissa anade däremot oråd och ställde med sluga leenden frågor som "Har du någon flickvän?" och "Är du verkligen tillräckligt gammal för att vara med här?". Detta var inte alls något problem för Jack är en skicklig talare och skötte det hela fint även om han insett att 19 år var lite för högt för att vara trovärdigt och sa istället att han var en high school-student som lyckats nästla sig in eftersom han tyckte att det var häftigt. Vissa lät sig inte luras och en nya zeeländare frågade om han sett Black Adder. När svaret blev "Ja" sa han att Jack inte såg ut som nån Jack utan snarare en Bob vilket är namnet på en kvinna som förklär sig till man i TV-serien. Jack höll med och erkände med ett diskret men helt ändå helt tydligt leende. Andra svalde det med hull och hår och en kille sa till Jack att inte bry sig om att vissa sa att de tyckte han såg tjejig ut. Ingen av filmfolket sa något som tur var och förmodligen har de inte samma finkänslighet som oss europeer när det kommer till vår egen "ras" och de skulle aldrig våga ställa en så direkt och känslig fråga som "Ursäkta mig men är du verkligen en man?" öga mot öga om det inte stod liv och lem på spel. I slutändan visade det sig att inga av dagens inspelade scener kunde användas p.g.a. regnet och frågade alla i bussarna hem vilka som kunde vara med på lördag och söndag också. Jack anmälde sig triumferade till båda helgdagarna och även om killen som tog emot anmälningarna såg en aning misstänksam ut så gick det så bra så.

Hon må vara skvatt galen men hon är himla bra på det hon gör och kan konsten att hålla masken och ta det kallt. Jag skulle aldrig komma på tanken att göra samma sak. Hon får ju till och med lika bra betalt för jobbet som oss andra! Jag kan inte annat än gratulera Jennifer.

Kommentera

Christofer säger:
2005-12-08 13:59:32
Jennifer är mycket smickrad =) . Efter de tre dagarna på filminspelningen var det flera som upptäckt henne, däribland regisören men han tyckte att det var kul. Han var dock noga med att inte ha med henne när de filmar oss på nära håll.
HB-anförare säger:
2005-12-05 12:47:51
Första inlägget jag läser av den här bloggen och jag kan bara säga att Jack är lätt min nya idol.
Evy säger:
2005-12-03 19:07:43
haha, jag har en nu idol! denna Jennifer verkar ju vara supercool! umgås massa med henne, det gillar vi! :D stora kramar
Nu är det slut.
Warning: mysql_free_result(): 10 is not a valid MySQL result resource in /storage/content/92/109992/japan.backlin.se/public_html/footer.php on line 23 Warning: mysql_close(): 7 is not a valid MySQL-Link resource in /storage/content/92/109992/japan.backlin.se/public_html/footer.php on line 24