(Tooltip)
Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/92/109992/japan.backlin.se/public_html/scripts/connect.php on line 6
Sidan ser nästan lika bra ut i Internet Explorer som i andra browsers (efter mycket slit)  
2005-10-04

Enter Gaijin

Igår kom jag till Japan. Oj. Det var precis som jag förväntat mig men ändå inte. Japaner är inte gula, alla bilar i bilkön startar inte samtidigt när lyset slår grönt och de är inte likadana allihop. De är däremot väldigt artiga, effektiva och välplanerade. Varenda steg av min resa från Osakas flygplats fram till min dörr var planerat och jag fick t.o.m. kartor som visade exakt var jag skulle kliva av en buss och hur jag skulle gå för att byta till tunnelbana etc.

Rummet kan jag inte klaga på. Det är lite slitet men möblerna är i bra skick, det var 100% dammfritt när jag kom in och jag har en nedsänkning vid dörren som man kan sparka av sig skorna i så att man känner sig lite mer äkta. Köken däremot är riktigt skabbiga men som tur är så är det relativt billigt att käka ute eller köpa halvfärdigt. Det slog mig däremot att finns en del udda mat i vanlihga närbutiker och att de har meloner som kostar från 30kr upp över 300kr(!) styck. Senare fick jag reda på att just meloner är lite speciella och passar bra som presenter, lite som en fin flaska vin. Att laga mat verkar bli ett småtrixigt kapitel men mer om det när jag utforskat det mer.

Green Tea Häagen-Dazs En rätt dyr melon

Många andra utbytesstudenter kom samma dag och de verkar vara ett hyggligt gäng. Kanske inte som hemma men det duger i krig. Det fattas visserligen 30-40 personer som jag inte träffat än men jag tror ändå mer på att försöka skaffa japanska polare. Som tur är kan jag göra mig rätt begriplig på japanska även om jag oftast inte förstår svaren jag får. Som tur är kan man gå på deras gester och svara "Hai!" som verkar kunna betyda lite av varje utöver "Ja". Det är tur för japaner kan Rå matinte engelska, med undantaget för de på flygplatsen och vissa andra. Det kan göra en så simpel sak som att köpa en flaska schampo till ett klurigt företag och som att ringa hem till Sverige till ett MVG-problem. De andra verkar vara typiskt bra att ha till hands i sånna situationer. På kvällen gick vi ut och käkade på en japansk restaurang och givetvis fanns det bara meny på japanska med svåra kanji. Det fanns i alla fall bilder men jag slutade med det råaste jag ätit i hela mitt liv. Kalla grönsaker, svamp och nån typ av glasnudlar (tror jag att det var) med kött och lite sås som såg ut som gul wasasbi. Gott var det i alla fall.

Kommentera

Nu är det slut.
Warning: mysql_free_result(): 10 is not a valid MySQL result resource in /storage/content/92/109992/japan.backlin.se/public_html/footer.php on line 23 Warning: mysql_close(): 7 is not a valid MySQL-Link resource in /storage/content/92/109992/japan.backlin.se/public_html/footer.php on line 24